Färgval.

Startsida Tovat Stickat Sytt Galleri GalleriWorkshops Företagsaktivitet Kurser Försäljning Kontakt
Bild Kattögon.

Varma och Kalla färger.
Varma färger framträder i bilden och kommer närmare, medans kalla färger kryper in i tavlan och känns som de är längre ifrån, detta utnytjar man som konstnär och övar sig på hela tiden när man målar. En färg i förhållande till en annan är varmare och målas där man vill att en sak skall sticka ut.

Bild Varg i Nordens Ark, målad i grönt.

Bra färger att starta med.
Man kan inte köpa på sig alla färger med en gång, det blir för dyrt. En varm blå som Ultramarin, en kall blå som Pariserblå, En gul okra= varm, en kall gul=cadmium gul, En varm röd=Krapplack. Kan vara bra att ha, efterhand kan man lägga till fler färger. En kall röd/orange, svart och vit och kanske en grön "sap green" och brun Bränd Umbra är väldigt användbara. Sedan är det givetvis en smaksak. Vargtavlan är målad i bara grönt och den gröna färgen är bruten med andra färger så den får olika nyans och därmed blir olika kall och varm.

Bild Färgpalett.

Blanda färgerna.
En färg är inte klar när den kommer i tuben utan blir snyggare när man blandar den rätt. Provblanda, måla och se vilka färger som kommer mot dig. Gör tex en rund sten och försök få mittendelen av stenen att komma mot dig. Eller försök få den att ligga tungt utan att sväva. Lägg till lite skuggor. Var kommer ljuset? Vart är den varmare? Kallare? Experimentera med färgerna.

Kontakta mig gärna via E-mail E-mail annelie@hantverkochtovat.se Copyright © Annelie Richardsson.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!