Företagsaktivitet Tovningskurser.

Startsida Tovat Stickat Sytt Galleri GalleriWorkshops Företagsaktivitet Kurser Försäljning Kontakt
Bild med blommig sjal av Silkeschiffong.

Var kreativ med dina kollegor. Tova en mjuk sjal i mjuk merinoullull och Silke.

Du kan tillverka en lyxig silkessjal till dig själv, eller att ge bort. Vi dekorerar med ull och mullbärssilke och vi använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Allt material och alla redskap vi behöver ingår i kursen. Tiden det tar att tova en sjal är ca 4-5h beroende på hur mycket mönster vi lägger på.

Bild tovad hatt med öronlappar.

Tova en hatt.

Du kan tillverka en hatt i grov merinoull eller Svensk finull. Vi gör en mall av bubbelplast och använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten och även nåltovning. Tiden det tar att tova en hatt är ca 7h.

Bild tovad blomma med magnet.

Tova blomma med magnet.

Vi tovar en blomma för att lära oss den tekniken. Blommor kan vara fina som dekoration på mycket och dessa kan användas som kylskåpsmagnet eller som dekoration på hatt eller något annat. Vi använder både torrnålstovning och tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova en blomma är ca 4h.

Bild tovade vantar.

Tova egna vantar.

Vi gör mönster av bubbelplast och tovar vantar i lite grövre merino ull eller en blandning av Svensk fin ull och Merino och använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova vantar är ca 5h.

Bild tovade tofflor.

Tova egna tofflor.

Vi gör mönster av bubbelplast och tovar tofflor. Ullen vi använder är en blandning av Svensk finull, Gotland och Merino. Vi använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova tofflor är ca 5h.

Bild tovade sittdynor.

Tova Sittdyna.

Här lägger vi ullen i tjockt lager och använder lite grov ull som bas och dekorationer i finare ull. Vi använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova sittdynor är ca 4h.

Bild tovade hjärtan i ull och silke.

Tova Hjärtan med ull och silke.

Här gör vi en form att tova runt och dekorerar med mullbärssilke. Vi använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova hjärtan är ca 4h.

Bild tovad väska.

Tova en väska eller en portmonä eller en necessär.

Här lägger vi ullen runt en form av bubbelplast. Mönster kan vara kul att lägga in också. Vi använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Tiden det tar att tova en väska är ca 5h.

Bild tovad kudde.

Tova en kudde.

Här lägger vi ullen runt en form av bubbelplast och tovar allt i ett stycke. Olika sorters ull kan användas. Vi dekorerar med mönster och använder tovningstekniken där vi tovar med tvål och vatten. Mönster kan även läggas på med hjälp av torrnål. Tiden det tar att tova en kudde är ca 6h.

Kontakta mig gärna via E-mail annelie@hantverkochtovat.se Copyright © Annelie Richardsson.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!