Kurser

Startsida Tovat Stickat Sytt Galleri GalleriWorkshops Företagsaktivitet Kurser Försäljning Kontakt
bild Tovad svart väska med dekoration. Bild Flicka i nytovad sjal, rosa-lila. Bild Orange kudde med dekor. Bild tovning av grå sten. Bild Tovning av häjärta och väska. Bild Tovad hatt i brun melarad ull och silke. Bild Tovning Kuddfodral med hjärtmönster. -->
Bildlänk. Bild svart tovad väska med vita ringar på. Leder till Tovningskurser

Tovningskurser 1-2 dagars.
Klicka på bilden för att se exempel på kurser där vi lär oss tova saker som tar lite mer tid, lite mer planering och detaljer som kräver lite mer arbete om man jämför med kurserna som är på 4-5 h. Kurserna är lärorika och med olika inriktning. Antalet deltagare man kan vara på respektive kurs varierar beroende på hur mycket specifikt som behöver gås igenom per deltagare. För mer detaljerad kursplan maila annelie@hantverkochtovat.se.

Bildlänk. Bild Sjal under uppbyggnad. Silkeschiffong med blommor. Leder till Tovningskurser

Kortare Tovningskurser 4-5 timmars.
Klicka på bilden för att se exempel på kortare kurser. De fungerar även som kvällsaktivitet. Eller företagsaktivitet. För mer detaljerad kursplan maila annelie@hantverkochtovat.se.

Bild som visar 2 väskor med dekorationer.

Jessicas fina väskor.
Väskor tovade i svensk finull. Finullen gör att det blir en bra satbilitet i väskorna. Påsydd dekor gör att de blir extra fina.

Bild tjejerna i sina nya sjalar och med tovat hjärta.

Sjalar med dekorativa hål.
Sjalar är tunna och krymper något mer än 50% i och med det. Lägger man ullen tunnt och glest på en bubbelplast får man räkna med att 45cmx3m är en bra storlek. Vill man kan man lägga ett lager silke i botten, då får man effekten att silket ger lyster mot den filtade mer matta ullen.

Bild Marita och Elvy tovar en kudde.

Torrnålen används för att få fast detaljer.
Silke är pålagt på kudden och har fastnat fint under första stundens tovning. Marita finjusterar lite med torrnål i ena kanten. Gör man det i tidigt statie syns det inte alls på slutresultatet sedan.

Bild Pysseltjejerna med sina tovade alster.

Resultatet av en dags tovning.
Svensk finull har använts till tovade vantar, tofflor och kuddfodral. Det brukar vara nöjda kursdeltagare som går hem med sina tovade alster. En sak som är kul med tovningen är att man vet aldrig exakt hur resultatet skall bli. Här har de lagt in mönster i lila ull på vantarna och i röd ull och ull garn på kudde och tofflor.

Kontakta mig gärna via E-mail E-mail annelie@hantverkochtovat.se Copyright © Annelie Richardsson.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!