Konst Måleri.

Startsida Tovat Stickat Sytt Galleri GalleriWorkshops Företagsaktivitet Kurser Försäljning Kontakt
Bild Kollage Äskhults by. Bild Katthuvud. Bild Renar ute på vintern. Bild tavla katt och gärdsmyg. Bild Varg på Nordesark. Bild Tibetansk man. Bild Hönö Klåva.
Bild Fågel på svart bakgrund under konstruktion.

Olja, Akryl eller Akvarell?
Hur och med vilken teknik skall man måla? Man får helt enkelt testa de olika teknikerna och se vad man fastnar för. Måla på olika materiel och bakgrunder. Det är kul att experimentera med olika bakgrunder. Målar man med täckande färg som Akryl och Olja kan man måla ljusa färger på mörk bakgrund, vilket kan vara effektfullt.

Bild Katthuvud, med detaljerat öga.

Varma och kalla färger.
För att ge djup i bilden och för att få fram detaljer är färgvalen viktiga. Detaljer i bilden som Ögonen när man målar djur. De ger liv åt motivet.
Att få med glansdagrar och detaljer i ögonen tar lite tid, och är väl värt arbetet.

Bild Indian, motiv hämtat från bokomslag.

Motiv.
Motiven på tavlorna jag målar är ofta djur och natur. EN del Småfåglar, hav och afrikanska djur, en och annan indian eller människa "med karaktär", men också motiv från Äskult som är en 1500-tals by i Halland nära där jag växt upp.

Bild Annelie målar ejdrar.

Sätt igång och måla.
Att vänta på inspirationen kan ta tid, sätt igång så kommer den. Kliacka på bilden för mer tips om hur man spänner ramar och väljer penslar.

Kontakta mig gärna via E-mail E-mail annelie@hantverkochtovat.se Copyright © Annelie Richardsson.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!