Olja, Akryl eller Akvarell?

Startsida Tovat Stickat Sytt Galleri GalleriWorkshops Företagsaktivitet Kurser Försäljning Kontakt
Bild. Pappas Hoppande gris.

Olje måleri.
Det är en go känsla att måla med olja, färgen är lite len. Färgerna blandas med linolja eller terpinex för att torka snabbare, torktiden kan annars ta flera veckor. I botten på en tavla använder man i allmänhet mer utspädd färg. I och med att färgen torkar långsamt kan man behöva låta tavlan torka mellan varven. Idag finns även vattenbaserade oljefärger.

Bild. Berg och Hav Hallands väderö.

Måla Akryl.
Resultatet kan variera väldigt beroende på om man blandar färgen med mycket eller lite vatten. Kan målas på alla möjliga underlag. Olja kan målas på akrylfärg, men akrylen fäster inte på fet oljefärg. Akrylfärgern torkar snabbt, jag brukar därför ha en blomspruta till hands att spraya med på paletten så färgerna inte torkar.

Bild. Akvarell Inglasade Äpplen.

Akvarell= Vattenfärg.
Ju tjockare papper desto bättre resultat, man kan måla på både vått och torrt papper, här finns mycket att experimentera med. Den vita färgen används sällan, man målar ofta de ljusare partierna först och fyller må med mörkare eftersom till tavlan är klar. Färg kan blötas upp och tas bort utan att det syns någon gång om man har kraftigt papper.

Kontakta mig gärna via E-mail E-mail annelie@hantverkochtovat.se Copyright © Annelie Richardsson.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!